full screen background image

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism va da în judecată Ministerul Afacerilor Externe

litoralulromanesc     Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) va da în judecată Ministerul Afacerilor Externe dacă instituţia nu va transmite luni populaţiei ultimele informaţii despre litoralul bulgăresc ale autorităţilor de la Sofia, care arătă că apa mării nu reprezintă risc pentru sănătate, a declarat pentru MEDIAFAX prim vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea.

“Avem o problemă cu MAE pentru că ne creează prejudicii şi transmite către cetăţenii români numai mesaje dramatice. A fost un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Bulgaria care arăta că pe o plajă din Varna s-au depăşit normele microbiologice admise, iar MAE ca un ziar de cancan a zis că toate plajele au probleme. Bulgarii au revenit joi cu un comunicat oficial în care arată că restul plajelor nu sunt afectate, iar MAE nu a preluat această comunicare, să clarifice situaţia. Noi sperăm ca luni să o transmită, dacă nu, marţi avem consiliu, iar miercuri dăm în judecată ministerul. Considerăm că afectează interesele economice a peste 1.000 de agenţi economici care vând Bulgaria. Daca nu suntem în stare să clarificăm, mergem în instanţă”, a afirmat Burcea.

Într-un comunicat transmis anterior, ANAT cere autorităţilor române o reacţie fermă care să confirme situaţia din Bulgaria pentru a putea informa şi acţiona corect faţă de românii care şi-au cumpărat vacanţe pe litoralul bulgăresc.

“Informaţiile oficiale venite din Bulgaria în urma monitorizării calităţii apelor pentru îmbăiere în zonele Dobrici, Varna şi Burgas arată că valorile indicatorilor microbiologici cercetaţi sunt în conformitate cu cele legale, nereprezentând un risc de sănătate pentru populaţie şi pentru turiştii care aleg să-şi petreacă concediile în ţara vecină”, se arată comunicatul ANAT.

comments

comments




Leave a Reply

avatar