full screen background image

Câinii fără stăpân nu mai pot fi eutanasiaţi

caini vagabonzi     Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii şi a dat astfel câştig de cauză unei organizaţii nonguvernamentale. Aceasta a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine.

Curtea de Apel București a pronunțat vineri decizia în favoarea organizației internaționale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân.

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare și, drept consecință, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării și uciderii câinilor fără stăpân.

Hotărârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fără stăpân a intrat în vigoare în octombrie 2013, după ce un copil și-a pierdut viața în urma atacului unor câini.

Normele de aplicare a legii au fost emise în decembrie 2013.

Până în prezent, mii de câini au fost uciși în mai multe orașe, inclusiv în București, ceea ce a atras critici ale normelor de aplicare, inclusiv contestarea acestei HG la Curtea de Apel.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza