full screen background image

Absorbţia fondurilor europene pe primele cinci luni, sub aşteptările avute iniţial

Eugen Teodorovici     Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că, în primele cinci luni ale acestui an, ceea ce a estimat privind absorbţia fondurilor europene se află sub aşteptările avute iniţial, în special la mediu şi transport.

„Zâmbetul meu va fi cu siguranţă foarte larg la final de an, când vom atinge obiectivul pe care l-am spus, şi anume acela de peste 3,5 miliarde de euro, în facturi, către Comisia Europeană. În primele cinci luni ale acestui an, ceea ce am estimat se află sub aşteptările pe care le-am avut iniţial, pentru că sunt multe facturi care nu ajung încă la noi, din partea marilor companii de lucrări, în special la mediu şi transport”, a arătat Teodorovici, duminică, la finalul unui eveniment la care a participat în Parcul Kiseleff.

El a precizat că va avea discuţii, anul acesta, cu toate companiile de construcţii şi cu cei care supervizează aceste lucrări.

Referitor la cauzele pentru care nu se cheltuiesc aceşti bani de la Comisia Europeană, Eugen Teodorovici a precizat că în primul rând sunt comapnii care au venit şi au licitat, cu preţuri mult mai mici decât ar fi putut fi făcute acele lucrări, motiv pentru care acum sunt blocate. Un alt motiv este, în opinia ministrului Fondurilor Europene, faptul că unele companii au dispărut, şi atunci s-a mers către subcontractori, pentru finalizarea contractelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar