full screen background image

Primarul Sucevei cere cetăţenilor să nu mai hrănească maidanezii

caini vagabonzi     Primarul Sucevei, Ion Lungu, recunoaşte că strângerea de pe străzi a câinilor comunitari este “o mare nerealizare şi o neputinţă” a administraţiei locale.

La şedinţa de astăzi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, Lungu a menţionat că o rezolvare va veni după data de 22 iulie, când este programată licitaţia pentru concesionarea serviciului de ecarisaj.

El a solicitat cetăţenilor să nu mai adăpostească şi să nu mai hrănească câinii fără stăpân, pentru ca animalele să fie adunate cât mai uşor de pe străzi.

Lungu: “Problema câinilor comunitari este o problemă pe care încă nu am rezolvat-i şi mi-o reproşez în primul rând eu, ca primar. Primăria nu are posibilităţi: nu are oameni, nu are maşini, nu are ce trebuie. Noi intervenim pompieristic – dă cineva telefon, se merge şi se prind 5 câini. A doua zi, în acelaşi loc, apar alţi 15. Pot da ca exemplu un caz de pe str. Petru Rareş, unde oamenii au făcut cuşti pentru câini în faţa blocului. Am fost să-i luăm şi aproape că ne-am bătut cu oamenii, care i-au luat şi i-au băgat în casa scării. Sau oameni care se duc cu sacoşa şi dau de mâncare la câini. E criminal ce se întâmplă acolo.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar