full screen background image

Fiecare kilometru al şoselei de centură a Sucevei costă 6,5 milioane de euro

centura suceava 1     Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, este nemulţumit de lentoarea cu care se lucrează la şoseaua de centură a municipiului Suceava, în condiţiile în care fondurile sunt asigurate, iar un kilometru finalizat costă 6 milioane şi jumătate de euro.

El spune că firma SCCF Iaşi nu are suficienţi muncitori şi utilaje pe trasee, în pofida solicitării beneficiarului – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Nechifor reaminteşte că, potrivit constructorilor, mai sunt de turnat 15 kilometri de asfalt, de montat marcajele, hidroizolaţia şi parapeţii unui pod.

Nechifor: “Nu pot să înţeleg cum o firmă care are banii încasaţi “la zi”, nu face nimic. Au venit cu fel de fel de motivaţii: ba că n-au curent la staţia de asfalt din Suceava – le-am adus curent; apoi au spus că nu au gaz – le-am adus gaz. Apoi, ne-am trezit că nu au autorizaţie de transport agabaritic de mixtură asfaltică, din staţie, până la centură. Am rezolvat-o şi pe asta. Din păcate pentru această firmă, de pe 7 iulie vor intra în penalităţi. Şi penalităţile vor fi mari. Ce să mai spun de faptul că un kilometru al şoselei de centură costă 6,5 milioane de lei? E uriaşă suma asta!”

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului reşedinţă au început în 2008 şi au fost executate de SCCF  Iaşi, cu intermitenţe, din cauza întârzierilor în alocarea banilor.

Când va fi gata, ruta ocolitoare va face legătura între DN 2 (ieşirea din Suceava spre Siret) cu DN 17 (spre Gura Humorului) şi apoi din nou cu DN 2 (spre Fălticeni).

Valoarea totală a investiţiei se va ridica la 84 de milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar