full screen background image

PDL e dispus să renunţe la denumire, în favoarea fuziunii cu liberalii

vasile blaga     Democrat-liberalii ar putea accepta ca noul partid  care ar rezulta din fuziunea PDL cu PNL să se numească PNL, au declarat, luni, surse din PDL, menţionând că toată lumea ar dori cât mai repede fuziunea, dar piedicile sunt legate de vacanţa judecătorescă, informează Mediafax.

“Există un entuziasm pentru această fuziune, toată lumea este de acord cu fuziunea şi cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnică. Fuziunea înseamnă judecătorii, vacanţă judecătorescă. Voinţă politică există, restul ţine de piedici care exced cadrul partidului”, au precizat sursele citate.

În legătură cu denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschişi în a prelua numele de PNL. “Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problemă în a prelua numele de PNL, rămâne de văzut în teritoriu cum se armonizează lucrurile”, au mai spus sursele citate.

Unii democrat-liberali se tem că entuziasmul lor pentru fuziune ar putea fi umbrit de factori externi, cum ar fi ca nemulţumirile care s-ar putea ivi în teritoriu în cazul în care noul partid s-ar numi PNL să fie speculate de Traian Băsescu şi să profite PMP.

“Un alt lucru care ar putea apărea ar fi să nu existe timp suficient pentru a informa electoratul că viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL”, au adăugat sursele citate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după şedinţa Colegiului Director al PDL că ultimul lucru care îl preocupă este numele partidului care ar rezulta după fuziunea PDL cu PNL.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza