full screen background image

Zgonea, despre Codul de conduită a parlamentarului

zgonea     Comisia de specialitate va întocmi, până la finalul acestei sesiuni, un raport cu privire la Codul de conduită a parlamentarului, a anunțat joi președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

“În următoarea perioadă, vom aprofunda Codul de conduită a parlamentarilor și, în momentul în care avem o versiune finală, mergem cu el la Consiliul Europei. Sper ca domnul secretar general să fie în continuare secretar general și i-am mulțumit pentru recomandările pe care ni le-a trimis referitor la codul de conduită pe care l-am trimis spre consultare în primăvara aceasta. Este deosebit de important pentru noi să beneficiem de această expertiză, astfel încât raportul pe care comisia de specialitate din Camera Deputaților și comisia comună pentru statutul deputatului și senatorului îl vor redacta până la sfârșitul acestei sesiuni să conțină mai bine exigențele și normele europene în materie”, a spus Zgonea, la finalul întâlnirii pe care a avut-o, joi, cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că a discutat cu Jagland și despre situația din Ucraina și a salutat contribuția Consiliului Europei la stabilizarea situației din această țară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar