full screen background image

Medicii de familie sunt avertizaţi în legătură cu virusul poliomielitic sălbatic

poliomielita     Toţi medicii de familie din judeţul Suceava sunt solicitaţi să ia măsuri urgente pentru vaccinarea copiilor care nu au primit toate dozele împotriva virusului poliomielitic sălbatic.

Direcţia de Sănătate Publică a trimis o adresă în care se precizează că o atenţie deosebită trebuie acordată copiilor cu vârste între 13 şi 23 de luni şi care nu sunt vaccinaţi conform calendarului.

De asemenea, medicii de familie trebuie să întocmească o estimare a numărului de copii nevaccinaţi sau incomplet vaccinaţi între 2 şi 6 ani.

Şeful instituţiei, LUDOVIC ABIŢEI, spune că necesarul de vaccin trebuie transmis către Direcţie până cel târziu vineri la amiază.

El atrage atenţia că neraportarea la timp şi neluarea măsurilor impuse constitue contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5 mii la 10 mii de lei.

În altă ordine de idei, vaccinarea împotriva virusului poliomielitic sălbatic este recomandată persoanelor care călătoresc în Afganistan, Camerun, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia si Siria.

comments

comments




Leave a Reply

avatar