full screen background image

Ajutor de stat pentru companii aeriene ce vor opera pe aeroportul Suceava

dan sova aero 1     Autorităţile sucevene vor o procedură simplificată privitoare la ajutorul de stat pentru companiile aeriene ce vor opera pe aeroportul Suceava dupa modernizare, a declarat, joi, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Nechifor: “Acum suntem într-o dinamică cu companii aeriene care să vină să opereze pe Suceava, dar Comisia Europeană va solicita un punct de vedere şi o soluţie tehnică, juridică, privitoare la ajutorul de stat. Nu vrem să intrăm în dificultăţi, dar e clar că atunci când discutăm de un aeroport care e în dezvoltare, calat pe turism, dacă nu reuşim să avem facilităţi legale, oferite de Consiliul judeţean şi de Regia Autonomă Aeroportul Suceava va fi complicat, în primă instanţă, pentru că traficul aerian se creează în timp dar companiile care sunt doritoare vor solicita facilităţi”.

Nechifor crede că, în aceste condiţii, va fi nevoie de o procedură legală, asumată de Guvernul României şi avizată de Comisia Europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar