full screen background image

Factura de plată către E-ON, în topul reclamaţiilor către Protecţia Consumatorilor

Vasile Latis protectia consumatorilor     În cursul lunii aprilie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 261 de acţiuni de control, aplicându-se 98 de amenzi, în valoare de 128.900 de lei.

Comisarul Şef Adjunct al instituţiei, Vasile Latiş, informează că, tot în luna aprilie, s-au înregistrat 122 de reclamaţii, cele mai multe referindu-se la operatorul economic E-ON România SA şi vizează modul greoi de detaliere a sistemului de calcul a facturii.

Lucrătorii Comisariatului au verificat modul de respectare a prevederilor legale la comercializare produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Pe această temă, s-au efectuat 44 de acţiuni de control, aplicându-se 15 amenzi, în valoare de 40.600 de lei, fiind retrase de la comercializare 1.180,9 Kg de produse.

Ca deficienţe, s-au reţinut expunerea de carne de miel neconformă, lipsa elementelor de identificare (produse fără eticheta sau cu eticheta netradusă în limba română) şi lista ingredientelor incompletă sau incorectă.

În ceea ce priveşte comercializarea produselor textile, s-au efectuat 41 de controale, aplicându-se 16 amenzi, în valoare de 11.700 de lei.

Ca principale deficienţe, s-au remarcat lipsa traducerii etichetelor sau lipsa etichetelor umidorezistente.

Comisarii suceveni au controlat şi modul de comercializare a peştelui şi a conservelor de peşte.

Astfel, s-au efectuat 12 acţiuni de control, aplicându-se 5 amenzi, în valoare de 19.000 de lei, fiind oprite de la comercializare 148 de kg de produse.

S-au prelevat 2 probe din conserve, ambele rezultând neconforme, în ceea ce priveşte cantitatea netă declarată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar