Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), în colaborare cu Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava și organizațiile studențești: Asociația Tinerilor Istorici și Diplomați (ATID), AIESEC Suceava, Asociația Studenților Creștini – Ortodocși (ASCOR), Clubul Eco-Silvic Suceava (CESS), Grupul de Inițiativă a Românilor din Basarabia (GIRB) și Cubul Antreprenorial Studențesc (CAST), organizează în perioada 15 – 30 mai 2014, cea de-a IV-a ediție a proiectului Zile și Nopți Studențești – USV, informează într-un comunicat de presă, Mariana Nichitean, vicepreşedinte A.S.U.S.
Potrivit sursei citate, ZNST – USV este cel mai mare proiect studențesc din universitatea Suceava, iar scopul acestuia îl constituie implicarea studenților din USV în activități de natură educațională, culturală și socială, cu care tinerii să se identifice pentru a-și dezvolta un cult al participării. Se urmărește de asemenea crearea unui mediu de care studenții să se simtă legați, un mediu propice dezvoltării lor.
Desfășurat pe parcursul a două săptămâni, proiectul înglobează activități din cele cinci departamente stabilite de organizatori: Cultural – Educațional, Sănătate și Mediu, Sportiv, Treasure Hunt și Divertisment.
Prin intermediul departamentul cultural-educațional, organizatorii aduc în fața studenților o alternativă la dezvoltarea educațională pe care o primesc în facultate și propun acestora o abordare profesională mai puțin formală, concretizată prin activități precum: dezbateri, concurs de cultură generală, proiecții de filme și scurt-metraje, conferințe, prelegeri, concerte de mzică.
Pentru a satisface nevoia de sport a studenților, se vor organiza diferite competiții și campionate sportive, printre care: baschet, fotbal, handbal, tenis cu piciorul, cros USV, table, șah, skandenberg, biliard și tenis de câmp.
Cât privește departamentul de divertisment, organizatorii aduc la cunoștință faptul că divertismentul este doar o cale spre dezvoltare, prin activități ce implică spiritul de echipă, spontaneitatea, creativitatea și imaginația: concerte în aer liber, karaoke, studenții au talent, jocuri de societate, jocurile copilăriei, stand – up comedy.
„Având în vedere problemele de mediu și de sănătate din toată lumea, se dorește ca prin departamentul de sănătate și mediu, studenții să conștientizeze importanța menținerii acestora. Se vine în sprijinul susținerii acestui scop prin activități precum: curs de prim-ajutor, ecologizare, campanie anti HIV – SIDA, donare de sânge, ecoart”, transmite Mariana Nichitean.
În document se arată că, Treasure Hunt este concursul prin care se va pune la încercare abilitățile de orientare, interpretare și decizionale ale echipelor participante în raport cu concurenții acestora. Competiția constă în plasarea unor indicii în diferite părți ale orașului la care concurenții trebuie să ajungă, iar la baza acestora să se găsească comoara.
În tot acest timp, în care campusul universitar sucevean va lua o altă formă, sunt așteptați atât studenți din universitate, cât și elevi interesați de spiritul studențesc și de ceea ce înseamnă mediu academic.
Deschiderea oficială se va face joi, 15 mai, începând cu ora 19:30, în Grădina Englezească (Corp D), unde va avea loc Târgul Organizațiilor Studențești, ce va fi urmat de o petrecere studențească la care va concerta și Trupa MAXIM.
Leave a Reply