full screen background image

Contribuţiile pentru pensii, plătite în proporţie de 65%

Casa de Pensii     În intervalul 1-31 martie, veniturile Casei Judeţene de Pensii Suceava din contribuţii de asigurări sociale, au fost de 376.004 de lei, faţă de 578.199 de lei, considerate a fi datorate de către persoanele asigurate, relevă o informare a instituţiei sucevene.

Astfel, conform datelor CJP, rezultă că, în intervalul la care facem referire, veniturile bugetului asigurărilor de stat s-au realizat în proporţie de doar 65,03%. Conform Casei de Pensii, calculul că este conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care stipulează că, începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale, pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declaraţie individuală de asigurare este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia.

În acest sens, de remarcat este faptul că, în primele 3 luni ale anului 2014, lucrătorii Casei Judeţene de Pensii Publice au emis, tocmai pentru nedepunerea în timp a declaraţiilor nominale, 6 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Prin acest demers, conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava are în vedere îmbunătăţirea procedurii de urmărire a respectării, de către angajatori, a prevederilor legale privind declararea obligaţiilor către bugetul asigurărilor sociale de stat, în scopul evidenţierii punctajelor medii lunare obţinute de asiguraţi, cât al determinării corecte a obligaţiilor de plată către fondurile de pensii administrate privat(pentru asiguraţii eligibili).

Conform informării citate, în luna martie 2014 au fost, de asemenea, încheiate noi contracte de asigurare, în plată fiind 2.317 de asemenea convenţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar