full screen background image

Dosarul Loteria I, la final

copos     Tribunalul Bucureşti judecă joi ultimul termen în dosarul Loteria I, caz în care George Copos a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fostul director al Companiei Naţionale Loteria Română. Decizia dată joi este definitivă.

Fostul vicepremier George Copos a fost judecat pentru evaziune fiscală. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Electronic SA, omul de afaceri ar fi păgubit bugetul de stat cu peste 1 milion de euro ca urmare a unei tranzacţii fictive încheiate în 2004, respectiv vânzarea unui pachet de 38 de spaţii comerciale către Loteria Română.

Unul dintre spaţii a fost achiziționat pentru filiala din Cluj Napoca, la conducerea căreia se afla la acea dată Gheorghe Ciucă.

„A intrat la mine în birou şi mi-a propus să cumpăr această clădire la valoarea de 4 miliarde de lei, spunându-mi că-mi dă mie comision 20%”, spunea Gheorghe Ciucă, într-un reportaj realizat de Digi24.

„L-am dat afară din birou. După o perioadă relativ scurtă, m-a sunat directorul general, Cristea Nicolae, de la Bucureşti, mi-a dat un număr de celular, mi-a spus să caut o persoană cu numele Rațiu, să văd ce imobil are de vânzare în Cluj. M-am întâlnit cu el în cartierul Mănăştur, la această clădire şi când l-am întâlnit era persoana pe care o dădusem eu afară din birou. Am văzut clădirea. Arăta foarte rău”, povesteşte fostul director.

comments

comments




Leave a Reply

avatar