full screen background image

Economii de 20 de milioane de euro la proiectele de apă-canalizare din judeţ

lungu 2603 2     Economii importante au fost realizate în cadrul proiectelor din “Programul Operaţional Sectorial – Mediu” de modernizare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi a reţelelor de canalizare din judeţul Suceava, a precizat şeful administraţiei municipiului Suceava, Ion Lungu.

Economiile, de 20 de milioane de euro, se datorează atribuirii lucrărilor la valori contractuale sub preţul de pornire a licitaţiilor.

Lungu crede că aceasta este o oportunitate pentru extindere, prin contracte adiţionale, a proiectului din reşedinţa de judeţ şi la infrastructura de apă şi canalizare de pe alte artere deficitare la acest capitol.

Iniţial, pentru aglomerarea urbană Suceava – Salcea s-au solicitat fonduri nerambursabile de 30 de milioane de euro, însă municipiului reşedinţă i s-a aprobat o finanţare de 15 de milioane de euro, iar oraşului Salcea, una de 9 milioane de euro.
“Faţă de 120 de milioane de euro – aşa am înţeles de la domnul director Groza – există, până în prezent, economii de 20 de milioane de euro, ca urmare a licitaţiilor în minus, adică la sume mai mici faţă de indicatorii tehnico-economici prevăzuţi la nivelului întregului proiect. Este o situaţia paradoxală, pentru că, la vremea respectivă, am cerut mai mult pentru aglomerarea urbană Suceava-Salcea. Ca urmare, am fi interesaţi să mai introducem în proiect nişte străzi din municipiul Suceava”, a spus Lungu.

În fruntea listei de priorităţi este strada “Traian Vuia”, prinsă în finanţare cu bani de la bugetul local, cu investiţii de circa 1 milion de euro, arteră care figurează şi în programul de reabilitare a infrastructurii rutiere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar