full screen background image

Subofiţerii carabinieri au finalizat cursul intensiv în domeniul ordinii şi siguranţei publice

curs jand     Vineri, 18 aprilie, 20 de subofiţeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova au primit certificate de absolvire a cursului intensiv în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe care l-au desfăşurat, în perioada 3 martie – 18 aprili, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Pe parcursul celor şapte săptămâni, cursanţii au participat la activităţi de pregătire conform curriculumului aprobat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, precum şi la aplicaţiile practice din cadrul “Exerciţiului comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române şi Trupelor de Carabinieri”, desfăşurat în perioada 24-28 martie.

Cursul a fost structurat pe două module, Pregătire de specialitate şi Pregătire militară şi fizică, iar examenul de absolvire a constat în susţinerea a trei probe: un test scris şi două probe practice.

Rezultatele obţinute au demonstrat îndeplinirea obiectivului acestui curs: dobândirea competenţelor de a acţiona individual, în echipă şi subunitate organică în cadrul elementelor de dispozitiv pentru rezolvarea cu operativitate şi discernământ a situaţiilor ce se pot ivi pe timpul îndeplinirii misiunilor în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

La ceremonie a participat şeful Serviciului Formare Profesională şi Documentare din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – colonel Hopu Costel Laurenţiu.

De la începutul anului în şcoala fălticeneană s-au mai desfăşurat două activităţi cu reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri: un curs de iniţiere în domeniul limbii engleze – nivel de bază la care au participat 10 ofiţeri şi subofiţeri, în perioada 27.01-21.02.2014, şi „Exerciţiul comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române şi Trupelor de Carabinieri”, la care au participat 20 de ofiţeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova.

Exerciţiul s-a desfăşurat în perioada 24-28.03.2014 în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităţilor Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova”, cu finanţare din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Interne.

În perioada 2-6 iunie a.c. este planificat a se desfăşura un atelier de lucru (workshop) în domeniul psihopedagogiei/ formării profesionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar