Unităţile de cazare şi de alimentaţie publică din zonele turistice sunt verificate de inspectorii sanitari suceveni.
Acţiunile vizează, în special Putna, Suceviţa, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului, în alte zone controalele urmând a fi realizate prin sondaj.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică vor să afle dacă unităţile care oferă cazare asigură curăţenia în camere, dispun de cele 3 rânduri obligatorii de lenjerie şi dacă aceasta este spălată şi dezinfectată cum trebuie.
De asemenea, ei sunt interesaţi cum sunt păstrate alimentele, modul şi locul în care acestea vor fi prelucrate.
Şi personalul angajat va face obiectul verificărilor, inspectorii sanitari urmărind dacă salariaţii au analizele la zi şi dacă deţin noţiuni fundamentale de igienă.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, LUDOVIC ABIŢEI, a precizat că inspectorii vor recomanda unităţilor de alimentaţie publică să folosească pentru prepararea hranei produse provenite din surse autorizate.
Leave a Reply