full screen background image

Noua mansardă de la Biblioteca Judeţeană, inaugurată astăzi

mansarda 1     Autorităţile sucevene au inaugurat, astăzi, noua mansardă de la Biblioteca Judeţeană “I. G. Sbiera”.

Valoarea investiţiei este de 858.000 de lei, însemnând proiectarea şi execuţia lucrării (care a cuprins şi refacerea izolaţiei clădirii), şi a fost realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

La inaugurarea spaţiilor au fost prezenţi directorul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuş, şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, administratorul public Lăcrămioara Loghin şi şeful Direcţiei de Cultură, Aurel Buzincu.

Şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a făcut un apel către suceveni, să profite de serviciile moderne ale Bibliotecii Judeţene.

În schimb, şeful Direcţiei de Cultură Suceava, Aurel Buzincu, a criticat Primăria suceveană pentru neimplicarea de care a dat dovadă în finanţarea Bibliotecii.

El a spus că Legea Bibliotecilor prevede clar că o bună parte de finanţare trebuie să vină de la municipalitate, nu de la Consiliul Judeţean.

Mansarda corpului B a Bibliotecii Judeţene a fost inaugurată, dar nu şi dotată.

Cele trei spaţii vor fi mobilate cu resurse care vor fi relocate din celelalte corpuri ale Bibliotecii, fiind prevăzută şi o sumă de aproximativ 30.000 de lei pentru piese noi de mobilier, a precizat Gabriel Cărăbuş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar