full screen background image

Dacă nu vor achita măcar jumătate din restanţe, sucevenii nu vor mai avea apă caldă

apa-calda     Sucevenii abonaţi la sistemul centralizat de termoficare vor primi apă caldă numai dacă vor achita 10 milioane de lei, adică jumătate din totalul restanţelor către Termica.

În prezent, situaţia a intrat în blocaj, deoarece producătorul “Bioenergy” are de recuperat, de la distribuitorul “Termica”, aproximativ 15 milioane de lei.

La şedinţa de astăzi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, primarul ION LUNGU a declarat că lemnul din curtea Bioenergy a fost sechestrat de furnizori, singura variantă – e adevărat, mai costisitoare – rămânând asigurarea agentului termic cu gaz.

El nu s-a sfiit să spună că majoritatea datornicilor “dau dovadă de rea voinţă”.

Lungu. “Producătorul de energie termică, firma Bioenergy, a sistat furnizarea căldurii şi apei calde în noaptea de luni spre marţi din motive tehnice, însă situaţia s-ar putea prelungi, până când consumatorii vor plăti măcar jumătate din sumele datorate. Aceasta este singura ieşire din blocajul actual. Bioenergy are în depozitele sale stocuri de masă lemnoasă până la finele lunii aprilie, însă nu mai poate consuma nici un metru cub, întrucât furnizorul a pus sechestru pe materia primă, pentru a-şi recupera datoriile, care însumează 1,5 milioane de euro.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar