full screen background image

Percheziţii la sediul LPF, într-un dosar legat de drepturile de televizare

LPF_logo     11 percheziţii se desfăşoară luni dimineaţă la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal şi la alte zece adrese din Bucureşti şi Ilfov. Şapte persoane ar fi vizate de o anchetă privind acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, în perioada 2011-2013.

Poliţia Capitalei, coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, derulează luni dimineaţă percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Şapte persoane vor fi duse la audieri în acest caz, după finalizarea percheziţiilor. Asupra lor planează suspiciuni de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală. Între 2011 şi 2013, cei şapte oameni din fotbal nu ar fi declarat sumele încasate în realitate din vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Ei ar fi implicaţi în întregul proces legat de campionatul oficial al României, iar prejudiciul s-ar ridica la 3 milioane de euro, informează corespondentul Digi24.

Sesizarea în acest dosar ar fi pornit de la Serviciul Român de Informaţii, care a transmis date esenţiale către poliţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar