full screen background image

Tinerii cu risc de marginalizare socială sunt ajutaţi să-şi găsească servicii

adomnicai 2402     Angajatorii suceveni sunt aşteptaţi să apeleze la contractele de solidaritate, pentru a beneficia de ajutor financiar din partea statului.

Aceste contracte sunt destinate tinerilor, cu vârste între 16 şi 26 de ani, care provin din centre de protecţie, au dizabilităţi, sunt unici întreţinători de familie, au făcut închisoare sau au fost victime ale traficului de persoane.

Şefa Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, astăzi, că statul asigură o mie de lei lunar, pentru plata salariului pe o perioadă între 1 şi 3 ani.

Adomnicăi: “În condiţiile în care angajatorul, după expirarea contractului de solidaritate, doreşte să menţină raporturile de activitate cu respectivul tânăr, poate beneficia, pentru încă doi ani de zile, de o subvenţie, care este egală cu 50% din indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul acel tânăr, dacă ar fi încetat raporturile de muncă. Pentru acest an, avem disponibilă suma de 1 milion de lei, pentru cele 8 luni rămase. Se mai pot încheia maxim 130 de contracte de solidaritate.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar