full screen background image

Bursa specială a absolvenţilor cu studii superioare, la Shopping City Suceava

bursa 2103 1 Absolvenţii cu studii superioare trebuie să dea dovadă de mai multă implicare atunci când îşi caută un loc de muncă.

Aceasta este principala concluzie desprinsă, astăzi, la Bursa locurilor de muncă, derulată la Shopping City Suceava.

Peste 60 de posturi în domeniile prelucrarea lemnului, fabricarea autovehiculelor, construcţii, comerţ şi asigurări au fost oferite de angajatori.

Conferenţiarul universitar doctor, Camelia Ignătescu, a atras atenţia asupra faptului că mulţi tineri care termină o facultate nu ştiu să “îşi vândă cunoştinţele”, modalitatea de răspunsuri la interviuri nefiind întotdeauna cea mai potrivită.

Ignătescu: “Unii dintre absolvenţi îşi pierd şansa de a fi angajaţi tocmai din cauza faptului că nu ştiu să-şi prezinte abilităţile, competenţele, dintr-o lipsă de entuziasm. Majoritatea angajatorilor aşteaptă de la absolvenţi o atitudine mai tinerească, o mai mare mobilizare, o disponibilitate mai mare la program, la ceea ce ar fi dipuşi să facă. În general, absolvenţii noştri au aşteptări salariale foarte mari, cer nişte sume spectaculos de mari.”

Unul dintre angajatorii prezenţi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, Liliana Agheorghicesei, a precizat că orice firmă, indiferent de câte utilaje moderne ar deţine, fără forţă de muncă bine pregătită, “nu va reuşi să se impună pe piaţă”.

Agheorghicesei: “Trebuie găsită acea cale de mijloc, prin care angajatorul şi angajatul să gândească în mod unitar. Fiecare dintre noi îşi doreşte angajaţi cât mai buni, dar trebuie să găsim acel liant, acea legătură între cele două părţi.”

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi, a adus în atenţia administratorilor de firme avantajele de care vor beneficia dacă vor angaja absolvenţi.

Adomnicăi: “Dumneavoastră veţi beneficia, timp de un an de zile, de o subvenţie de 750 de lei, cu condiţia să păstraţi acordurile de muncă timp de 18 luni. Din 12 martie, a intrat în vigoare legea stagiaturii, care scurtează colaborarea la 6 luni de zile. Dacă în acestă perioadă nu aţi demostrat că sunteţi buni, vă despărţiţi, cu loc de bună ziua.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar