full screen background image

Șeful DSV Cluj, audiat în dosarul cărnii stricate

carne de vita     Șeful Direcției Sanitar-Veterinare a fost audiat în dosarul cărnii stricate.

Inițial s-a vehiculat faptul că Pivariu ar fi fost învinuit în acest dosar.

”Am fost audiat în calitate de martor. Mi-a rămas calitatea de martor”, a declarat Nicolae Pivariu pentru B1 TV, care susține că nu a fost învinuit în acest dosar.

Primul suspect reţinut din lotul de la Cluj. Unul dintre cei 10 suspecţi, printre care şi şeful direcţiei sanitar-veterinare din Cluj, care au fost aduşi miercuri noapte la DIICOT Bucureşti, a primit ordonanţă de reţinere.

Toţi cei aduşi la audieri sunt cercetaţi de procurori în scandalul cărnii stricate, dosar deschis de oamenii legii săptămâna trecută când au avut loc mai multe controale la firme din industria cărnii.

Audierile angajaţilor DSV Cluj vin după ce comisarii OPC au efectuat controale în Braşov, Târgovişte, Iaşi şi Cluj. Au fost descoperite tone de carne expirată şi s-au ridicat de peste tot documente de provenienţă.

Până acum, au fost emise 10 mandate de arestare preventivă în acest dosar şi s-au dat amenzi de 436.200 lei.

Întregul scandal a pornit anul trecut, la începutul lunii aprilie, când agentul economic din Braşov a cumpărat 10 tone de carne de porc de la o firmă românească. După ce a făcut primele livrări însă, carnea s-a dovedit a fi stricată.

Din acel moment însă, spun inspectorii sanitari, niciun gram din acea carne n-a mai fost comercializat, deşi marfa a mai fost mutată prin depozite.

Dosarul “Mafia Cărnii” reprezintă un caz de siguranţă naţională şi a fost demarat de Serviciul Român de Informaţii la începutul anului 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar