full screen background image

Sute de poliţişti acţionează pentru menţinerea climatului de siguranţă civică

Politia     În perioada 12 – 16 martie, poliţiştii desfăşoară mai multe acţiuni în sistem integrat, fiind vizate diferite segmente ale fenomenului infracţional, un număr sporit de poliţişti acţionând pentru menţinerea climatului de siguranţă civică şi identificarea autorilor de fapte antisociale.

În data de 12 martie, 366 de poliţişti din structurile rutiere, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor au desfăşurat acţiuni specifice pe raza întregului judeţ, fiind susţinuţi şi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale –  IPJ  Suceava.

La acţiune au participat şi 13 poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi.

Poliţiştii au desfăşurat 42 de acţiuni, fiind constatate 8 infracţiuni şi fiind identificaţi şi prinşi 4 infractori.

Două dintre infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În cadrul acţiunilor, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 597 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 184.186 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 6.530 de lei.

Miercuri, 12 martie, în jurul orei 10.00, în incinta unei unităţi comerciale din municipiul Fălticeni, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni – Biroul Investigaţii criminale l-a identificat pe Petrică E., de 38 de ani, din municipiul Galați, autorul al infracțiunii de înșelăciune, prin metoda “șmen”, faptă înregistrată cu autori necunoscuţi în anul 2013.
Prejudiciul cauzat, de 300 de lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate, Stoleru A.,  din Fălticeni.
Faţă de autor s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 20.25, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, l-a identificat pe Gheorghe C., de 34 de ani, din localitatea Capu Câmpului, în  timp ce conduceea o autoutilitară pe DJ 177C, fără a poseda permis de conducere pentru nici un fel de categorie de autovehicule.

Un echipaj de poliţie rutieră, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, l-a identificat pe  Daniel S., de 24 de ani, din comuna Bosanci, în timp ce conducea auto în municipiul Suceava,  fără a poseda permis de conducere.

Tot miercuri, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de poliţie Burdujeni – Poliţia municipiului Suceava, acţionând în Bazarul din municipiul Suceava, au identificat-o pe E. B.,  din localitatea Tătăroani, judeţul Dâmboviţa, având asupra sa cantitatea de 1.800 de ţigări, în valoare de 900 de lei, cu timbru extra comunitar, fără a poseda documente de provenienţă. Faţă de aceasta s-a dispus ridicarea mărfii, în vederea confiscării, şi sancţionarea contravenţională conform Legea 12/1990, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar