full screen background image

Fostul ministru Cristian David, audiat la DNA

DNA     Fostul ministru al Românilor de pretutindeni, Cristian David, este audiat, miercuri, de procurorii anticorupție.

David este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în forma participației improprii, uz de fals și fals în declarații.

În acelaşi dosar este cercetată şi mama fostului ministru, Georgiana Dumitrescu.

DNA a cerut Preşedinţiei, prin procurorul general al României, aviz de cercetare penală pentru ministrul Cristian David acuzat de fals în declaraţia de avere. Suma pentru care DNA a cerut urmărirea penală este de 60.000 de euro.

”În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecta Dumitrescu Georgiana a acceptat încheierea unui antecontract de vânzare – cumpărare a unui imobil situat în oraşul Azuga, iar ulterior, a unui contract de vânzare – cumpărare încheiat în formă autentică la data de 30 august 2013, ambele cu conţinut nereal şi destinate folosirii, de către fiul său David Cristian, cu titlu de documente justificative în procedura de evaluare a averii sale, aflată pe rolul ANI, cu consecinţa exonerării acestuia de răspundere patrimonială”, se arată într-un comunicat al DNA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar