full screen background image

Campanie despre importanţa depistării infecţiei cu virusuri hepatice

hepatita c     Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România (SOGR), va derula începând din 1 martie cea de-a cincea ediţie a “Ziua Mamei cu Hepatită”.

Potrivit unui comunicat de presă al APAH-RO remis  AGERPRES, scopul campaniei este acela de creştere a gradului de conştientizare asupra importanţei depistării infecţiei cu virusurile hepatitice B, C şi D în rândul tinerelor femei, înainte de a rămâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii.

Un al obiectiv al acestei acţiuni este informarea corectă a tinerelor femei şi a familiilor acestora despre comportamentul şi atitudinea pe care ar trebui să o aibă pe parcursul sarcinii şi după naşterea copilului, în cazul descoperirii unei infecţii cu un virus hepatitic.

Totodată, campania vizează şi familiile care au în familie copii afectaţi de virusul hepatitic B sau C.

“Astfel, pe parcursul lunii martie, cu sprijinul voluntarilor, vom merge în spitale, clinici, cabinete medicale, unde vom discuta direct cu medicii şi pacienţii asupra problematicii. Se vor împărţi materiale informative ce conţin şi indicaţii despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum şi date de contact de unde se pot obţine informaţii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacienţii la care să poată participa şi medici specialişti, respectiv de boli infecţioase, gastroenterolog, medic de familie şi ginecolog, pentru a oferi informaţii corecte. Experienţa anilor anteriori ne-a demonstrat că trebuie să ne extindem proiectul mergând direct în spitale/clinici/cabinete, pentru a fi cât mai aproape de persoanele care au nevoie de aceste informaţii”, a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO, conform sursei citate.

Campania de anul acesta se axează pe trei direcţii principale: acţiunile în unităţi medicale, acţiuni prin intermediul mijloacelor online şi media, precum şi întâlniri cu grupuri de pacienţi în diverse locaţii.

Campania se va derula în mai multe zone din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Braşov, Brăila, Cluj, Craiova, Iaşi, Giurgiu, Teleorman, Sibiu, Constanţa, Suceava, Galaţi, Neamţ şi Timişoara, iar rezultatele finale ale proiectului vor fi comunicate până în data de 11 aprilie 2014.

Campania este susţinută de Alianţa Pacienţilor Cronici din România – APCR, European Liver Patients Association – ELPA şi World Hepatitis Aliance – WHA şi este sprijinită financiar de sponsori tradiţionali ai APAH-RO, menţionează sursa citată.

comments

comments
Leave a Reply

avatar