full screen background image

Ţigări în valoare de aproape 25.000 de lei, confiscate la Rădăuţi

tigari     În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava, sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă.

Au fost organizate mai multe echipaje, cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Rezultatele nu au întârziat să apară, zeci de mii de ţigarete de contrabandă, dar şi 300 de kg de cafea, fiind confiscate de poliţişti.

Activităţile au continuat şi în cursul zilei de ieri, fiind identificate şi confiscate 44.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

La ora 08.00, pe str. Putnei, din municipiul Rădăuţi, a fost oprit pentru control un autoturism care circula în localitate.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Vasile G., de 43 de ani, din comuna Pătrăuţi.

În autoturism, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului, se aflau un număr de patru valize, din material textil.

Fiind întrebat ce bunuri transportă, susnumitul a declarat că transportă trei persoane, iar bagajele din portbagajul autoturismului şi de pe bancheta din spate a autoturismului aparţin unei persoane din autoturism.

În aceste condiţii a fost identificat Claudiu D., de 39 de ani, din municipiul Bucureşti, care a declarat că bagajele aflate în autoturism îi aparţin.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în cele patru valize din material textil se aflau 44.000 de ţigarete, în valoare de 24.200 de lei, de provenienţă extracomunitară.

În cauză a fost întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări faţă de Claudiu D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modif. prin OUG nr. 54/2010.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar