Consiliului Director al Asociaţiei Intercomunitare „Zona Metropolitană” Suceava, s-a reunit pentru prima întâlnire din acest an, tema fiind analizarea studiului privind strategia de dezvoltarea a acestei structuri, în intervalul 2014-2020.
Întrunirea a fost onorată de reprezentanţii tuturor celor 13 membri, respectiv de 10 primari, 2 viceprimari şi un secretar, la discuţii participând şi oficiali ai firmei de consultanţă.
Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei, deja s-au conturat liniile directoare ale acestei strategii, în ceea ce priveşte, în primul rând, infrastructura, transportul metropolitan între localităţi, infrastructura de apă şi canalizare, precum şi cea de gaze naturale.
8 localităţi nu au încă reţele de alimentare cu apă şi canalizare, însă o parte dintre acestea sunt cuprinse Programul Operaţional Sectorial-Mediu, etapa a II-a.
Alte 8 localităţi nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale, extinderea acestora izbindu-se, însă, de Legea energiei, care – arată primarul Sucevei – trebuie modificată, întrucât prevede trecerea reţelelor publice în proprietatea unui operator privat, respectiv a E.on Gaz.
“Reprezentanţii firmei de consultanţă vor merge la fiecare primar acasă, pentru discuta problemele în detaliu. Rămân optimist că vom putea promova importante din proiecte Zoana Metropolitană, care reprezintă aproape 25% din populaţia judeţului Suceava. Cu toate că nu este aprobat programul cadru pentru perioada 2014-2020, noi sigur ne vom pregăti”, a Lungu.
O nouă întâlnire este programată pentru 15 martie, ocazie cu care va fi aprobat studiul privind strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane.
Leave a Reply