full screen background image

Focuri de avertisment pentru oprirea unei maşini cu ţigări de contrabandă, la Izvoarele Sucevei

contra 2     Ieri, 12 februarie, la nivelul S.P.F Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, în jurul orei 8.00, lucrătorii de frontieră au observat un autoturism de teren în zona de responsabilitate, care se deplasa de la frontiera de stat, spre interiorul ţării.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului marca Nissan Patrol, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea in mare viteza.

La scurt timp, autoturismul s-a oprit şi din el au coborât două persoane, care au fugit de la faţa locului, ignorând somaţiile prin voce ale poliţiştilor de frontieră, precum şi cele trei focuri de avertisment executate în plan vertical.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării acestora, totodată fiind  anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În autoturismul abandonat, înmatriculat în străinătate, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 11.400 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 110.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, în vederea confiscării, iar în prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar