full screen background image

Pompierii au distrus formaţiuni de gheaţă formate pe râul Bistriţa

zapor     În această perioadă cu temperaturi scăzute, echipaje ale Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei au monitorizat cursurile râurilor Coşna, Dorna şi Bistriţa.

Marţi, 21 ianuarie, au fost semnalate aglomerări de sloiuri care s-au format pe cursurile râurilor monitorizate.

În aval de staţia de epurare a municipiului Vatra Dornei, formaţiunile de gheaţă au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanţi, iar apele s-au acumulat în partea stângă a unui dig de protecţie, punând în pericol gospodăriile din zonă.

În urma solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei şi a specialiştilor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prefectul Florin Sinescu a decis trimiterea la faţa locului a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava.

Pe parcursul a două zile, miercuri şi joi, pirotehniştii au executat lucrări de distrugere, prin explozie, a podurilor de gheaţă, pe o lungime de 600 de metri, şi a zăporului, pe o lungime de 200 de metri.

Pentru detonarea formaţiunilor de gheaţă s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive.

În urma acestor intervenţii, pericolul de inundare a gospodăriilor ameninţate a fost înlăturat.

Pompierii dorneni vor continua monitorizarea râurilor, pe toată perioada sezonului rece, şi, dacă se va impune, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă va interveni pentru înlăturarea eventualelor probleme semnalate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar