full screen background image

Măsuri politice radicale la Delegaţia Permanentă a PNL

Crin-Antonescu     Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu este mulţumit de modul în care ministrul de Interne, Radu Stroe, şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, au gestionat tragedia din Apuseni, precizând că la Delegaţia Permanentă a PNL va propune măsuri politice “radicale”.

“Categoric nu avem cum să fim mulţumiţi, pentru că este vorba de o tragedie, iar dacă acţiunea autorităţilor ar fi fost una pe măsura responsabilităţilor tot am fi suferit cu toţii în această emoţie publică. (…) Nu sunt mulţumit, aşa cum cred că nimeni nu este mulţumit şi aştept în continuare clarificări”, a spus Antonescu, la Realitatea Tv, precizând că l-a cunoscut personal pe pilotul Adrian Iovan.

Liderul PNL a precizat că premierul Victor Ponta a decis cine trebuie demis în urma raportului prezentat miercuri în Guvern.

“Sunt două lucruri aici. Cine ar trebui demis din Guvern a decis astăzi dl prim-ministru în urma unui raport pe care l-a primit de la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, un raport asupra căruia m-am informat, decizii asupra cărora m-am informat şi în care îl sprijin fiindcă este decizia primului-ministru în această fază. Doi: ceea ce a răspuns doamna ministru înainte de a intra într-un minister nu cred că poate fi luat în discuţie. (…) Nu ministrul Transporturilor avea responsabilitate directă din câte vedem acum din raport şi din toate procedurile şi toate actele normative care reglementează, ci o autoritate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor şi anume ROMATSA”, a spus Antonescu, întrebat dacă ministrul Transporturilor ar trebui demis pentru modul în care a reacţionat susţinând că a venit la MAI cu treabă.

El a subliniat că în cazul accidentului aviatic comunicarea autorităţilor a fost “catastrofală”. “Discuţia aceasta continuă şi din punctul de vedere al comunicării a fost catastrofală, pentru că nici ministrul de Interne sau cineva din Ministerul de Interne, nici Ministerul Transporturilor sau directorul ROMATSA sau cineva în numele ministerului, nici STS nu au oferit pe parcursul acestor ore dramatice şi momentelor care au urmat explicaţii de la cap la coadă şi acest lucru îl aştept şi eu încă şi în funcţie de acest lucru putem să evaluăm şi să reevaluăm”, a menţionat Antonescu.

El a subliniat că PNL va evalua activitatea miniştrilor în Delegaţia Permanentă de la începutul lunii februarie. “La partid urmează în câteva zile o evaluare generală în care şi aceste evenimente vor fi luate în calcul cu precădere”, a spus Antonescu.

Liderul liberal a arătat că are posibilitatea să propună conducerii PNL retragerea unor miniştri ai partidului din Guvern. “Nu fac un secret că este foarte probabil să fac astfel de propuneri la această şedinţă peste câteva zile”, a afirmat Antonescu, precizând că va face nominalizările la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL şi nu la televizor.
El a calificat declaraţiile ministrului de Interne cu privire la celula de criză în cazul accidentului aviatic drept “un exemplu comunicare catastrofală şi de natură să stârnească revoltă”.

În schimb, Antonescu a menţionat că în discuţiile cu premierul Victor Ponta nu s-a vorbit despre schimbarea ministrului de Interne, ci despre raportul privind accidentul aviatic prezentat în Guvern şi măsurile decise de primul-ministru şi reforma în domeniul Sănătăţii.

Crin Antonescu a precizat că face distincţie între cei doi miniştri în ceea ce priveşte modul în care aceştia au intervenit în situaţia de criză. “Eu fac pe baza datelor pe care le am în acest moment o deosebire între ministrul de Interne şi ministrul Transporturilor în această chestiune. V-am spus din capul locului că nu am cum să fiu mulţumit şi vă repet că la Delegaţia Permanentă de peste câteva zile voi propune Biroului Politic şi Delegaţiei Permanente măsuri politice radicale”, a declarat Antonescu, refuzând să explice ce înseamnă aceste măsuri.
Întrebat dacă este posibil ca la şedinţa conducerii PNL să propună retragerea din Guvern a miniştrilor de Interne şi al Transporturilor, Antonescu a răspuns: “Este posibil să se întâmple mult mai mult decât atât”.

“Pe baza informaţiilor pe care le avem acum avem situaţii diferite în ceea ce-i priveşte pe ministrul de Interne şi ministrul Transporturilor”, a subliniat el, precizând că evaluările ar putea viza mai mulţi miniştri fiind vorba de un an de activitate guvernamentală.

Crin Antonescu a precizat că a luat legătura cu cei doi miniştri în aceste zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar