full screen background image

Ajutoarele la încălzire mai mici, din cauza creşterii salariului minim şi a pensiilor

bani-romanesti     Pentru perioada care a rămas din această iarnă, mulţi dintre suceveni riscă să primească ajutoare financiare mai mici, la încălzirea locuinţelor.

Aceasta, deoarece, începând cu 1 ianuarie, a avut loc majorarea mai multor venituri,  printre care cea a venitului minim garantat în plată, care a crescut de la 850 la 900 de lei pe lună.

O majorare a veniturilor a dus-o, de asemenea, şi aplicarea noului indice al punctului de pensie.

În aceste condiţii, persoanele care au parte de sporuri de venituri, sunt obligate să le declare, astfel încât să se facă reîncadrarea în plafoane şi tranşe de compensare a cheltuielilor cu căldura.

Aceleaşi demersuri trebuie făcute şi în alte situaţii care au intervenit de la data depunerii solicitării iniţiale, precum modificarea numărului de membri de familie, schimbarea locuinţe sau domiciliului.

Primarul Ion Lungu: “Pe cei care beneficiază de ajutoare de încălzire, îi rugăm să se prezinte la asociaţiile de propietari. S-au modificat plafoanele, au crescut, unii pot chiar să mai piardă din valoarea acestor subvenţii, dar e bine să meargă să actualizeze dosarele de acordare a subvenţiilor. Noi i-am instruit pe preşedinţii asociaţiilor de propietari şi îi rog pe cei care au dosare să le actualizeze”.

În acest moment, sunt în plată aproximativ 8.000 de ajutoare pentru încălzire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar