full screen background image

Comisia Nana continuă miercuri audierile

comisia nana     Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, îi va audia miercuri pe reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

De asemenea, comisia va stabili şi persoanele care vor fi invitate la audieri săptămâna viitoare, printre care s-ar putea afla şi secretarul Primăriei Nana, potrivit senatorului UDMR Tanczos Barna.

La audierile de marţi, primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat că reconstituirea drepturilor de proprietate pentru terenurile agricole din zona localităţii pe care o administrează s-a desfăşurat corect.

El a precizat că a aflat despre achiziţia unor terenuri agricole de pe raza comunei de către fiica preşedintelui Băsescu abia după ce documentele în cauză au fost aduse la Registrul Agricol pentru înscriere şi că nu a fost contactat de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu.

Tot marţi, în cadrul comisiei, preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, Ilie Dumitru Mitea, a declarat că instituţia pe care o conduce nu are competenţe în stabilirea identităţii persoanelor care sunt împroprietărite cu terenuri, pentru că listele cu potenţialii proprietari vin de la primării.

“Sunt şase protocoale cu 1.233 de hectare pentru Nana. Aceste terenuri au aparţinut IAS-urilor, în 2002 au trecut în administrarea ADS, iar din această administrare se repartizează, la cererea comisiilor locale şi judeţene. Stabilirea identităţii persoanei nu este de competenţa noastră, aceasta vine pe o listă, anexa 23 mi se pare, în care sunt trecute toate persoanele cu suprafeţele care le revin, iar noi dăm total din suprafaţă, o repartizăm comisiilor, iar comisiile împroprietăresc oamenii, nu ADS”, a spus Mitea, după audierea sa la Comisia Nana.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, însă, că membrii Comisiei Nana au constatat “câteva inadvertenţe” între documentele de la Prefectura Călăraşi şi Agenţia Domeniilor Statului în ceea ce priveşte persoanele împroprietărite cu terenuri agricole în zona comunei Nana.

comments

comments




Leave a Reply

avatar