full screen background image

Peste 400 de exploataţii agricole comerciale, în judeţ

DADR iarna      În judeţul Suceava, există peste 400 de exploataţii agricole comerciale, se arată într-un raport al Direcţiei pentru Agricultură, instituţie care se ocupă, printre altele, cu monitorizarea şi actualizarea evidenţei exploataţiilor agricole vegetale, zootehnice, mixte şi familiale existente.

În conformitate cu acest raport, dintre cele 403 de asemenea structuri aflate în evidenţa DAJ Suceava, 55 sunt  exploataţii vegetale; 242 activează în sectorul zootehnic, 106 au caracter mixt.

La acestea din urmă se adaugă 66 exploataţii agricole familiale, ajungându-se, astfel, la total de 469 de exploataţii agricole.

Pe de altă parte, Direcţia pentru Agricultură a judeţului Suceava acordă asistenţă şi sprijină asociaţiilor profesionale şi grupurilor de producători, în vederea  eficientizării activităţii desfăşurate. Acesta lucru se petrece prin realizarea de acţiuni pentru  implementarea şi extinderea  acestor forme de organizare.

Conform sursei citate, în judeţul Suceava funcţionează 10 grupuri de producători, dintre care câte unul pentru comercializarea cărnii de porc şi comercializarea de legume; două sunt specializate pe mierea de albine, iar 6 pe comercializarea laptelui.

În ce priveşte promovarea formelor asociative, la nivelul judeţului sunt în funcţiune 65 de asociaţii cu profil zootehnic; 22-în sectorul vegetal; 8-în pomicultură, iar 14 au profil mixt.

comments

comments




Leave a Reply

avatar