full screen background image

Băsescu și-ar dori o discuție cu liderii partidelor de guvernământ

Traian-Basescu2     Președintele Traian Băsescu a declarat, luni dimineață, odată cu prima sa apariție publică din acest an, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei”, că își dorește ca anul 2014 să fie „anul românilor”, nu al unui om politic.

„Aș vrea ca 2014 să fie anul României. Voi fi un președinte care își va exercita mandatul până în ultima zi a mandatului constituțional. Voi fi un președinte implicat”, a spus Băsescu.

Șeful statului a mai declarat că își dorește la început de an o discuție cu liderii partidelor de guvernământ pentru a stabili punctele de vedere ale tuturor partidelor.

„Aș vrea să fim toți în cunoștință de cauză. Nu vreau să mai existe blocaje. Anul acesta avem câteva priorități, printre care consolidarea justiției, creșterea economică, continuarea proceselor de integare în Schengen”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă va invita la un dialog formal liderii USL, Traian Băsescu a precizat că este nevoie de o înțelegere politică.

„Esențial este să știm ce vrem, să nu mai fie blocaje ca la negocierile cu FMI. Esențial ar fi să avem puncte de vedere comune. O înțelegere politică. Pe justiție trebuie să avem retragerea politicului din orice imixtiune. Ar fi o mare greșeală să promoveze amnistia și grațierea. Aș vrea să punem punct, să fie respinsă. Eu sper să nu se mai pună la vot propunerea legislativă pentru amnistie și grațiere, sau dacă se pune la vot să fie respinsă”, a mai precizat Traian Băsescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar