full screen background image

Obiectivele PSD pentru 2014

ponta      Social-democraţii îşi propun în 2014 continuarea guvernării în sensul dezvoltării economice şi al restabilirii echilibrelor sociale în România, destructurarea “regimului Băsescu” şi aducerea la conducerea ţării a unui preşedinte care să nu fie ”un războinic”, ci un ”pacificator”.

Aceste obiective sunt propuse şi prezentate luni de preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, BPN al partidului, într-un document politic, potrivit unor surse social-democrate.

“Ne propunem să dărâmăm cărămidă cu cărămidă ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu – în 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, “singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD, (…) de a cărei forţă politică şi electorală i-a fost mereu frică lui Traian Băsescu”.

“Ştie foarte clar că noi putem nu doar să îl înlocuim, dar să avem grijă ca mecanismele sale anti-democratice şi anti-naţionale, construite timp de 10 ani, să înceteze să funcţioneze. Pentru acest obiectiv naţional şi politic trebuie să colaborăm onest cu toate partidele democratice din ţară – în special cu aliaţii noştri: UNPR, PC şi PNL! USL s-a format ca adversar natural al regimului Băsescu şi trebuie să nu abandoneze acest obiectiv”, stipulează documentul.

Pentru obţinerea acestui deziderat, în documentul PSD se precizează că “grupul minorităţilor naţionale, UDMR, PP-DD şi chiar PDL trebuie să fie parteneri în acest proiect naţional – cu toţii s-au săturat de Traian Băsescu, de modul abuziv în care acţionează, de şantajele sale cu dosare şi de linşajul mediatic la care îşi supune adversarii”.

* Direcţia “bună” a actualei guvernări trebuie continuată prin repararea nedreptăţilor comise de regimul Băsescu faţă de pensionari, profesori, medici, militari, diplomaţi, poliţişti şi prin păstrarea tendinţei de creştere economică, producţia industrială, nivelul exporturilor şi agricultură şi scăderea şomajului în special în rândul tinerilor.

Potrivit documentului, guvernarea trebuie să păstreze solidaritatea şi echilibrul social, creşterea economică existentă nefiind suficientă dacă nu se distribuie echitabil, corect, pentru “a reduce sărăcia şi diferenţele dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci din România şi pentru a creşte nivelul de trăi pentru toţi românii”.

Liderul PSD propune BPN ca guvernarea să continue prin “dezvoltarea unor domenii ca sănătate, educaţie, dar şi cultură şi sport, prin programe naţionale şi prin intermediul descentralizării administrative”, prin “folosirea cât mai eficientă a banilor europeni – construirea de autostrăzi, atragerea de investiţii din Europa, China, Turcia şi alte state din afară UE”, prin “modernizarea Armatei române şi sprijinirea cultelor religioase, începând cu Biserica Ortodoxă Română”.

“Să ajutăm la dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova şi la integrarea sa europeană, fără a folosi Moldova ca temă egoistă de campanie electorală internă. Să fim implicaţi în mod activ în luarea deciziilor, respectaţi şi ascultaţi în Uniunea Europeană, pentru a schimba modelul actual de ‘delatori servili şi umili’, (de tip Macovei). Să păstrăm transparenţa utilizării banilor publici, să combatem evaziunea fiscală şi să milităm fără oboseală pentru ca justiţia să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au devalizat Hidroelectrica, Poşta Română, CNAS, ANAF, pe cei care au realizat retrocedări ilegale şi delapidări de fonduri europene. Să-i apărăm cu toată determinarea pe cei persecutaţi strict din motive politice de regimul Băsescu”, constituie alte deziderate ale guvernării.

* Pentru a avea în 2014 “un nou preşedinte diferit de modelul Traian Băsescu”, Victor Ponta propune ca noul şef al statului să fie “arbitru, şi nu jucător”, “pacificator, şi nu un războinic”, “un unificator, şi nu un dezbinator”.

“În 2014, trebuie să îndeplinim dorinţa majorităţii covârşitoare a românilor de a avea, la finalul anului, un preşedinte de care să nu ne mai fie ruşine, precum cel actual!(…) Preşedintele să nu mai folosească frică şi şantajul pentru a-şi impune deciziile; să nu-şi mai folosească funcţia pentru a-şi îmbogăţi familia, a-şi răsplăti slugile incompetente cu funcţii de consilieri şi a construi partide nedemocratice pentru favorite şi favoriţi; să nu mai pună mereu povara crizelor pe umerii românilor în timp ce camarila sa continuă să se îmbuibe din bani publici; să nu mai folosească banii şi funcţiile publice pentru stimularea şi răsplata adulatorilor săi oficiali din media, să sprijine şi să respecte activitatea constituţională şi legală a Guvernului, a Parlamentului şi a aleşilor locali şi să construiască împreună cu aceştia un sistem public performant şi onest”, propune Victor Ponta BPN.

De asemenea, noul şef al statului trebuie “să nu mai considere că justiţia, serviciile de informaţii sau Curtea Constituţională sunt instituţii ce trebuie controlate politic, de folosit în bătăliile politice şi în distrugerea adversarilor săi, să ne reprezinte cu demnitate în Europa şi în lume, nu ca un ‘arendaş’ gata să-şi chinuie şi abuzeze ţăranii de pe moşie doar ca să intre în graţiile stăpânului, să aprecieze şi respecte simbolurile şi valorile noastre naţionale şi să ne unească la greu şi la bine, să fie capabil de dialog şi toleranţa faţă de cei care au alte opinii sau obiective decât el însuşi”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar