full screen background image

ANI cere încetarea mandatului deputatului PDL Ştefan Stoica

MACOVEI - ANI - ANCHETE     Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni să trimită Comisiei juridice spre analiză o scrisoare a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate în care solicită încetarea mandatului deputatului PDL Ştefan-Bucur Stoica pentru că a fost în stare de incompatibilitate pe vremea când deţinea funcţia de consilier judeţean.

“Am avut pe ordinea de zi o scrisoare din partea lui Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, referitoare la deputatul Ştefan Stoica, deputat despre care s-a constatat că a avut o stare de incompatibilitate în funcţia de consilier judeţean. Horia Georgescu solicită încetarea mandatului de deputat. S-a decis trimiterea solicitării la Comisia juridică. După cum ştiţi, decizia 460/2013 a Curţii Constituţionale vorbeşte despre un conflict de natură constituţională între Senat şi autoritatea judecătorească şi, pe de altă parte, tot decizia Curţii spune că Parlamentul trebuie deîndată să clarifice unele termene din această lege (legea de funcţionare a ANI – n.r.). Trebuie să ne supunem deciziei Curţii 460/2013, care spune că Parlamentul trebuie să clarifice înţelesul termenilor respectivi”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea la finalul şedinţei Biroului permanent.

El a adăugat că Parlamentul trebuie să declanşeze procedura legislativă în scopul adoptării unei legi prin care să fie interpretate dispoziţiile articolului 25 din Legea 176/2010 şi decizia Curţii Constituţionale 460/2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar