full screen background image

Creşterea preţului la gigacalorie, dezbătută în şedinţa de azi a CL Suceava

Termica     Consilierii locali suceveni vor dezbate, în şedinţa care va începe azi, la ora 14, majorarea preţului energiei electrice livrată populaţiei, la 342 de lei pe gigacalorie.

Solicitarea a venit din partea Termica – societate aflată în insolvenţă – care susţine că majorarea tarifului este obligatorie pentru o funcţionare eficientă.

Acest tarif ar urma să fie valabil până la sfârşitul lunii martie anul viitor, atunci când va expira contractul cu Termica.

Chiar şi cu eventuala majorare, consumatorii casnici vor plăti tot 185 de lei pe gigacalorie ca şi până acum, diferenţa urmând să fie acoperită de Primărie prin subvenţii.

În expunerea de motive, administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că noua valoare a fost aprobată de Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în condiţiile în care nu a mai fost schimbată din iunie 2006.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali vor dezbate şi creşterea preţului gigacaloriei pentru agenţii economici, la valoarea de 275 de lei fără TVA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar