full screen background image

Suspect de mai multe furturi, identificat şi reţinut de poliţişti

furturi-din-locuinte     În urma activităților desfăşurate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus, s-a stabilit faptul că suspect de comiterea mai multor furturi din zonă și rămase în evidenţe cu autori, este Andrei H., de 18 ani, din comuna Ulma.

Astfel, a fost probat în următoarele cauze penale:

– fapta de “furt calificat”, comisă în data de 23/24.08.2013, dintr-un magazin din comuna Ulma, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.097,40 de lei, recuperat în proporție de 50%;

– faptele de “furt calificat și violare de domiciliu”, comise la data de 28/29.11.2013, în dauna părții vătămate Izidor I., de 58 de ani, din comuna Ulma, prejudiciul total fiind de aproximativ 300 de lei, recuperat în totalitate;

– fapta de “furt calificat”, comisă la data de 16.12.2013, în dauna părții vătămate Parasca M., de 63 de ani, din comuna Ulma, prejudiciul total fiind de aproximativ 350 de lei, nerecuperat.

În cauză, polițiștii au procedat la audierea suspectului Andrei H., care a recunoscut faptele comise, reușindu-se recuperarea prejudiciilor create în proporție de 50 %.

Față de tânăr s-a dispus, prin ordonanță, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă.

Învinuitul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia că, în această perioadă a anului, hoţii vizează locuinţele celor care pleacă în minivacanţe sau profite de superficialitatea în asigurarea uşilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt, poliţiştii vă recomandă:

– Asigurati o buna luminozitate atat in exteriorul locuintei cat si pe casa scarii.

– Informati Politia cand necunoscuti se intereseaza de proprietatile dumneavoastra sau de cele ale vecinilor.

– Usa de acces sa fie prevazuta cu doua incuietori, avand sisteme de chei diferite.
– Folositi lantul de siguranta cand deschideti usa unei persoane necunoscute si solicitati ca aceasta sa se legitimeze.

– Montarea unui sistem de alarma va poate apara de “vizitatori nedoriti”.

– Draperiile sau jaluzelele va pot feri locuinta de priviri indiscrete.

– Evitati sa va afisati sau sa discutati despre bunurile de valoare pe care le detineti in locuinta.

– Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane necunoscute care pretind ca vand sau cumpara diferite produse, nu le permiteti intrarea in locuinta.

– Nu lasati bilete in usa prin al caror continut sa se subinteleaga absenta dumneavoastra.

– In situatia in care cheile de la usa de acces in locuinta au fost pierdute, uitate intr-un loc public sau sustrase odata cu actele de identitate, schimbati de urgenta incuietorile.

– Lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune pot deruta eventualii “musafiri nepoftiti” atunci cand parasiti locuinta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar