full screen background image

Secţia de boli profesionale de la Spitalul din Gura Humorului se desfiinţează

SpitaluldinGura Humorului     Directorul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, Cornel Vieru, ar vrea să desfiinţeze secţia de boli profesionale a unităţii.

Vieru vrea să renunţe la respectivav secţie din motive de rentabilitate şi propune ca în locul ei să fie înfiinţat un ambulatoriu de specialitate, care ar creşte adresabilitatea şi ar aduce mai mulţi bani la bugetul spitalului.

Vieru a precizat că desfiinţarea secţiei de boli profesionale cu o capacitate de opt paturi are la bază adresa nr. 17212/26.04.2013 a Casei Judeţene de Pensii Suceava, prin care spitalul este înştiinţat că nu va mai primi finanţare pentru internarea şi tratarea pacienţilor cu silicoză.

În lipsa unui contract cu Casa Judeţeană de Pensii Suceava, personalul din secţia de boli profesionale ar urma să fie disponibilizat, lucru care ar putea fi evitat prin înfiinţarea ambulatoriului de specialitate, a arătat managerul.

După desfiinţarea secţiei de boli profesionale din cadrul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, pacienţii cu silicoză vor fi direcţionaţi către Clinica de Boli Profesionale din cadrul Spitalului de Recuperare Iaşi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar