full screen background image

România, printre câştigătorii competiţiei “Waste.smART”

Waste.smART     România a câştigat unul dintre premiile internaţionale în domeniul reprezentării artistice a domeniului reciclării deşeurilor, acordat recent de Agenţia Europeană de Mediu /AEM/, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Astfel, Sebastian Loghin a fost desemnat câştigător de către juriul de specialitate pentru realizarea materialului video intitulat “Recycle’, în care se transmite un mesaj pertinent privind problemele cu care omenirea se confruntă în domeniul gestiunii deşeurilor.

În cadrul competiţiei “Waste.smART’, demarată de AEM, s-au înscris peste 200 de proiecte din 29 de ţări, iar cei cinci câştigători desemnaţi au realizat materiale artistice în format video, foto sau desene având ca subiect deşeurile.

Din lista iniţială au fost preselectaţi 13 competitori, aceştia fiind jurizaţi de un grup de experţi în comunicare din întreaga Europă. Au fost desemnaţi învingătorii la cele trei categorii impuse – ”Photography”, “Videos” şi “Cartoons’.

Pe de altă parte, peste 1.800 de persoane din Europa au votat proiectul preferat prin intermediul site-ului oficial al competiţiei.

Lista câştigărilor îi cuprinde pe: Stephen Mynhardt (Irlanda) – la categoria “Cartoon’ cu proiectul “Collective responsibility’, Stipe Surać (Croaţia) – categoria “Photo’, Konstantinos Pappas (Grecia) – cu animaţia “The Aim’, Sebastian Loghin (România) – cu filmul de scurt metraj “Recycle’, Irene Sanfiel (Spania) – pentru fotografia intitulată “The waste coast’.

Toţi cei cei cinci câştigători vor primi câte un premiu în valoare de 500 de euro.

Totodată, finaliştii vor fi promovaţi pe întreaga durată a anului 2014 în publicaţiile AEM şi vor participa la diverse evenimente de profil pe tema deşeurilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar