full screen background image

Bărbaţi din Vadu Moldovei prinşi după ce au tăiat, în noiembrie, 30 de arbori

furt lemne 2     La nivelul Poliţiei Române se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, în special a răşinoaselor, precum şi transportul şi comercializarea materialului lemnos fără respectarea normelor legale în domeniu.

În subsidiar, planul vizează prevenirea şi combaterea infracţionalităţii la regimul silvic prin exploatarea cu încălcarea normelor legale a lemnului.

Îe 11 decembrie, în urma unor informații obținute privind tăierea ilegală de arbori, agenţii din cadrul Postului de Poliție Vadu Moldovei, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei și ITRSV Suceava, s-au deplasat în U.P. V Fundoaia, unde au constatat că au fost tăiați un număr de 30 de arbori, nemarcați.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că Ion N., de 30 de ani, și Ionel P., de 33 de ani, ambii din comuna Vadu Moldovei, s-au deplasat, primul la sfârșitul lunii noiembrie, iar cel de-al doilea pe 5 decembrie, în U.P. V Fundoaia, de unde au tăiat un număr de 20, respectiv 10 arbori nemarcați, pe care i-au transportat, fiecare, cu căruța proprietate personală.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “tăiere ilegală de arbori”, faţă de Ionel P., deoarece valoarea prejudiciului produs este mai mare de 5 ori decât prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, suma fiind de 1.310 lei.

Faţă de Ion N. s-a luat măsura sancționării contravenționale, în sumă de 2.000 de lei, valoarea prejudiciului fiind mai mică decât limita minimă pentru a se constitui infracțiune .

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu că, în perioada următoare, astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar