full screen background image

Specialiştii AJOFM se întâlnesc cu viitori absolvenţi şi candidaţi pe piaţa muncii

Mirela Adomnicai     Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava sărbătoreşte 15 ani de la prima întâlnire  a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în mijlocul tinerilor, adică împreună “cu cei mai lipsiţi de experienţă, dar şi cu cei mai creativi şi exigenţi” aspiranţi la un loc de muncă.

Directorul executiv al AJOFM, Mirela Elena Adomnicăi, spune că este vorba despre elevi din ultimul an de studiu de la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” care, cu acest prilej, vor fi informaţi despre serviciile de care pot avea din partea personalului instituţiei.

Astfel, astăzi, începând cu ora 10.00, este planificată masa rotundă cu tema “Viitorul meu loc de muncă”.

“Vom aniversa împreună cu o categorie de beneficiari ai serviciilor noastre,  pe care vrem să îi provocăm la o discuţie despre modul în care cum îşi văd ei viitorul pe piaţa muncii. Intenţionăm să vedem care sunt aşteptările lor şi în ce măsură putem să venim în întâmpinarea acestora”, a declarat Adomnicăi.

Serviciul naţional de ocupare se desfăşoară prin intermediul a 42 de agenţii judeţene, 70 de agenţii locale şi 141 de puncte de lucru.

Mirela Adomnicăi a precizat că în ultimii ani, serviciile din reţeaua ANOFM au ajuns la un plus de “adaptabilitate, diversificare, şi profesionalism”, aceasta şi graţie accesării de finanţare prin proiecte derulate prin intermediul Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 4, “Modernizarea serviciului public de ocupare”.

“Păstrarea echilibrului între cererea şi oferta de pe piaţa, într-o perioadă de ample schimbări, a fost o provocare”, a subliniat Mirela Adomnicăi, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, ţinând să mulţumească tuturor partenerilor instituţiei pe care o conduce.

comments

comments




Leave a Reply

avatar