full screen background image

Ce cheltuieli au senatorii României

Senat     Aleşii ţării nu duc lipsă de bani în buget. Pentru activitatea din colegiu, fiecare parlamentar primeşte lunar 10.000 de lei, sumă din care nu trebuie să justifice decât jumătate. Dacă unii cheltuie foarte mulţi bani pentru chirie, alţii dau sume impresionante pe întreţinere. Sunt şi unii parlamentari care dau aproape toată suma pe salariile angajaţilor.

Cei mai mulţi bani pentru întreţinerea biroului de parlamentar din circumscripţia electorală îi plăteşte senatorul PSD Viorel Chiriac – peste 8.000 de lei.

Senatorul PNL Dorin Păran a plătit în luna septembrie 7.000 de lei pe întreţinerea biroului parlamentar din judeţul Hunedoara.

Cheltuieli mari cu întreţinerea are şi senatorul UDMR Marko Bela – peste 6.000 de lei. Tot atâţi bani a decondat pentru luna septembrie şi senatorului PSD de Sălaj Gheorghe Pop.

Cele mai mari cheltuieli de întreţinere

Viorel Chiriac (Braşov) – peste 8.000 de lei

Dorin Păran (Hunedoara) – peste 7.000 de lei

Marko Bela (Mureş) – peste 6.000 de lei

Gheorghe Pop (Sălaj) – peste 6.000 de lei

Pentru plata chiriei, cei mai mulţi bani îi dă senatorul PPDD Constantin Popa. Pentru biroul de parlamentar din Buzău, acesta a platit în luna septembrie peste 5.500 de lei. Senatorul liberal Varujan Vosganian a plătit pentru chiria biroului din Iaşi peste 3.800 de lei. Iar social-democratul Adrian Anghel, senator de diaspora, a decontat 2.800 de lei pentru chiria din luna septembrie. Aceeaşi sumă a fost dată şi de senatorul PC Dumitru Pelican pentru un birou în Bucureşti.

Cine plăteşte cele mai mari chirii

Constantin Popa (Buzău) – peste 5500 de lei

Varujan Vosganian (Iaşi) – peste 3800 de lei

Adrian Anghel (Diaspora) – peste 2800 de lei

Dumitru Pelican – Bucureşti – 2800 de lei

Sunt însă şi senatori care în luna septembrie nu au dat niciun ban pentru chirie, 92 la număr din cei 174 de senatori.

În privinţa cheltuielilor cu angajaţii, pe primul loc se află senatorul PSD Darius Vâlcov. Pentru salariaţii acestuia de la biroul parlamentar din teritoriu, Parlamentul plăteşte peste 10.000 de lei, adică proape toată suma forfetară. Aceeaşi sumă o plăteşte pentru angajaţi şi colegul său de partid, senatorul Şerban Mihăilescu. O sumă mare decontează şi senatorul PDL Vasile Blaga, mai exact 8.000 de lei. Printre cei care dau două treimi din bani angajaţilor este şi senatorul PSD Dan Şova, care a raportat salarii de peste 7500 de lei.

Cei mai darnici parlamentari cu angajaţii

Darius Vâlcov (Olt) – peste 10.000 de lei

Şerban Mihăilescu (Botoşani) – peste 10.000 de lei

Vasile Blaga (Bucureşti) – peste 8.000 de lei

Dan Şova (Olt) – peste 7.500 de lei

Sunt însă şi senatori care au cheltuieli minime cu angajaţii, cum este cazul senatorului de diaspora Adrian Anghel. El a cheltuit în luna septembrie peste 1800 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar