full screen background image

Transportatorii de mărfuri opresc activitatea din 9 decembrie

tiruri     Transportatorii de mărfuri au decis să oprească activitatea la nivel naţional începând cu data de 9 decembrie! Astfel,  magazinele nu vor fi aprovizionate pe perioada sărbătorilor de iarnă. Iar motivul principal al grevei din transporturi este acciza de 7 eurocenţi pe care guvernanţii vor să o introducă şi pe care reprezentanţii transportatorilor o cataloghează ca fiind un abuz din partea Executivului.

Decizia transportatorilor va influenţa semnificativ economia. Şi mai mult decât atât, magazinele pot rămâne goale în perioada sărbătorilor de iarnă.

Transportatorilor de mărfuri vor astfel să transmită un semnal de alarmă Guvernului, după ce, spun ei, au epuizat toate căile diplomatice.

„Transporturile, dacă ar fi privite cu importanța cuvenită, ar trebui să aibă mai mult interes din partea guvernului și cred că asta încearcă acum transportatorii să demosntreze. Că sunt totuși o veriga foarte importantă în lanțul trofic economic și ca trebuie ca angajamentele asumate de guvern să fie duse la capăt”, a declarat pentru B1 TV, consultantul în Transporturi Augustin Hagiu.

Criticată a fost şi decizia de introducere a accizei pe carburanţi. Transportatorii autohtoni spun că nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis.

Transportatorii români avertizează că vor fi pur şi simplu aruncaţi în afara competiţiei din piaţa europeană şi regională, atâta vreme cât preţul carburanţilor va ajunge să fie mai mare decât în aşte ţări europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar