full screen background image

Pârtia de schi Transalpina se redeschide

Transalpina schi    Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cea mai spectaculoasă pârtie de schi din România, Transalpina, din Vâlcea, se redeschide.

Pârtia este gata de doi însă în zonă nu există locuri de cazare sau de parcare, iar drumul de acces este distrus. Autorităţile încearcă însă să facă rost de bani pentru a plăti datoriile către constructor.

Construirea pârtiei a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, cu finanţare de la Primăria Voineasa şi Ministerul Turismului. Aceste instituţii au alocat doar 96 de milioane de lei din cele 146 de milioane de lei necesare.

Constructorul a decis ca, pe cheltuiala sa, să termine amenajarea pârtiei de schi şi chiar a deschis-o pe gratis, iarna trecută, pentru amatorii de schi, pentru a face astfel cunoscut domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din România, de aproape 2.000 de metri.

Peste 60.000 de turişti au vizitat zona, iar unii dintre ei au fost extrem de nemulţumiţi din cauza drumurilor proaste, şi de faptul că nu există locuri de cazare aproape de pârtie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar