full screen background image

Cartierul „Tinereţii”, fără gaze naturale, din cauza proastei legislaţii

Ion Lungu     Căile de acces din cartierul “Tinereţii”, de pe Dealul Mănăstirii, au fost finalizate, în această toamnă desfăşurându-se etapa a doua a investiţiei, cu o valoare a lucrărilor de peste 534.000 de lei, a anunţat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Asfaltarea s-a încheiat recent, în total, investiţiile în infrastructura rutieră şi pietonală din cvartalul de la ieşire din Suceava înspre judeţul Botoşani, pe DN 29, ridicându-se la circa 4 milioane de lei.

“Suntem printre primele oraşe din ţară care a iniţiat un asemenea cartier şi l-a finalizat, în sensul în care au fost  introduse inclusiv utilităţile”, a arătat primul gospodar al Sucevei, adăugând că lipseşte numai alimentarea cu gaze naturale.

Lungu evidenţiază că introducerea reţelelor respective se izbeşte de obstacolul unor prevederi legale necorespunzătoare, demersurile făcute personal, cât şi prin intermediul parlamentarilor suceveni, pentru amendarea legii, neavând vreun succes.

Edilul şef susţine că “toţi promit în campania electorală, după care uită”.
“Nimeni nu ne ajută şi mă refer la extinderea reţelelor de gaze naturale, având în vedere că este valabilă acea lege care spune că, dacă Primăria face o investiţie, acesta este obligată să o dea gratuit în patrimoniul  operatorului de gaz metan. Or, acest lucru era în ordine, atât timp cât operatorul este o companie a statului român. Întrucât, astăzi, operatorul este o firmă privată, nu poate fi vorba ca o investiţie publică a Primăriei să ajungă la un operator privat”,  a precizat Lungu, adăugând că, până în prezent, a făcut diligenţe pe lângă 3 miniştri.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava opinează că accesul la alimentarea cu gaze naturale constituie un element de civilizaţie, arătând că în aceeaşi situaţie se află mai multe obiective, printre care şi Burdujeni sat.

În cartierul „Tinereţii” au primit în folosinţă parcele, de câte 300 de metri pătraţi fiecare, 270 de tineri în vârstă de până la 35 de ani.

Cvartalul se situează în zona periurbană a municipiului Suceava, la ieşirea înspre Botoşani.

În zonă, în scopul satisfacerii unui număr cât mai mare de cereri de construire de locuinţe proprietate privată, Consiliul Local a validat trei terenuri disponibile la Legea nr.15/2003. Acestea au o suprafaţă de 70.000 metri pătraţi, 27.000 metri pătraţi  şi, respectiv, 10.000 de metri pătraţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar