full screen background image

Asociaţiile de proprietari au plătit preferenţial Termica, în detrimentul ACET Suceava

acet sv     În vara acestuia an, societatea de utilităţi comunale ACET Suceava nu a mai recuperat din volumul mare al datoriilor populaţie, la fel cum se întâmpla şi în anterioarele sezoane estivale.

Aşa susţine directorul comercial Bogdan Cristache, potrivit căruia, asociaţiile de proprietari au optat să orienteze banii adunaţi de la consumatori înspre societatea de termoficare în sistem centralizat Termica Suceava.

“În iunie, iulie, august şi septembrie, ne-am aşteptat, la fel ca în ceilalţi ani, ca debitele, să mai scadă. Acest lucru nu b s-a mai întâmplat, iar din discuţiile pe care le-am avut cu asociaţiile de proprietari, motivaţiile au fost că s-au făcut plăţi masive către furnizorul de energie Termică. Este bun şi lucrul acesta, însă pe noi, ca unitate furnizoare, ne afectează în desfăşurarea activităţii”, explică Cristache.

Directorul comercial al ACET a reliefat că există asociaţii de proprietari care acumulează în mod constat debite la serviciile de alimentare cu apă, canalizare şi epurare.

În general, este vorba despre cele cu un număr mare de blocuri, la care organizarea şi evidenţa, precum şi acţiunile de sporire a încasărilor nu sunt tocmai eficiente.

Cristache a dat ca exemplu Asociaţia de proprietari „Bloc H10”, care nu are administrator şi preşedinte de circa 1 an, în timp ce la Asociaţia de proprietari „Camer” din cartierul „George Enescu”, una nou constituită, cu blocuri noi şi moderne, în 10 luni de funcţionare, restanţele la plata facturilor sunt de 6 luni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar