full screen background image

75 de persoane învinuite pentru contrabandă, cu 600.000 de pachete cu ţigări

contra 2     Începând cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţişti din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani , cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani şi I.P.J.Botoşani- Serviciul  de Investigare a Fraudelor Botoşani, în cadrul a două dosare penale au acţionat pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale organizate ce acţionau  pe  zona de nord a judeţului Botoşani, la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, săvârşind în mod organizat şi repetat  infracţiuni de contrabandă în detrimentul bugetului de stat.

În cursul cercetărilor, s-a stabilit că grupările infracţionale organizate ce fac obiectul celor două  dosare penale înregistrate pe  rolul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani au traficat, în perioada februarie – noiembrie 2013, cantitatea de 597.351 de pachete de ţigări introduse prin contrabandă în ţară,  reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de aproximativ 100.000 de pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru anihilarea grupărilor infracţionale organizate au fost efectuate în cele două dosare, la data de 11 noiembrie 2013, un număr de 78 de percheziţii domiciliare, de către  procurori din cadrul  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani împreună cu  poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O.Timişoara, I.T.P.F.Iaşi- Serviciul Teritorial al  Poliţiei de  Frontieră Botoşani, D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani,  I.P.J. Botoşani- Serviciul de Investigare a Fraudelor, I.P.J.Suceava- S.A.S., I.J.J. Suceava.

În cele două dosare penale sunt cercetate în calitate de învinuiţi un număr de 75 de persoane din judeţul Botoşani, dar şi din alte judeţe ale ţării, respectiv Suceava, Neamţ şi Timişoara, faţă de care au fost emise mandate de aducere ce urmează a fi puse în executare  de către poliţiştii susmenţionaţi, învinuiţii urmând a fi  conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani pentru audieri şi dispunerea unor eventuale măsuri procedurale.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al S.R.I. – Direcţia Judeţeană Botoşani, D.O.S-S.O.S. Suceava şi D.O.S- C.O.S. Botoşani , D.I.P.I.  şi D.O.S.-S.O.S. Timişoara.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar