full screen background image

Consiliul Judeţean, plăţi prioritare pentru asigurarea funcţionării

CJ      Consiliul Judeţean Suceava a avut în vedere, în acest an, acoperirea cu prioritate, a cheltuielilor cu funcţionarea aparatului propriu şi instituţiilor subordonate executivului.

Aşa reiese din raportul privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetelor judeţului Suceava la data de 30 septembrie 2013, în care se precizează că nicio activitate nu avut de suferit în această perioadă.

“Plăţile efectuate din buget au respectat destinaţia prevăzută, neînregistrându-se depăşiri de credite bugetare aprobate.

Derularea activităţilor ce revin în răspunderea Consiliului Judeţean a fost normală, nu a fost anulate nicio acţiune, un proiect sau un program din buget, asigurându-se finanţare pentru secţiunea de funcţionare cu prioritate, apoi pentru cea de dezvoltare”, se subliniază în raportul privind aprobarea conturilor de execuţie.

Astfel, faţă de prevederile bugetare pentru primele 9 luni ale anului 2013, la secţiunea de funcţionare plăţile au fost de 91,21%, în timp ce la secţiunea de dezvoltare acestea avut nivelul de doar 19,95%. În acest din urmă caz, “procentul mic de realizare este justificat de ritmul scăzut de execuţie a lucrărilor de implementare a proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile”.

La sfârşitul trimestrului al treilea al anului 2013, înregistrat a fost un excedent de casă de 23,74 de milioane de lei, sumă din care 11,72 de milioane de lei reprezintă excedentul secţiunii de dezvoltare, provenit din fonduri externe nerambursabile postaderare neutilizate încă, dar şi din subvenţii de la bugetul de stat destinate finanţării proiectelor din fonduri externe nerambursabile postaderare.

Conform raportului privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetelor judeţului Suceava la data de 30 septembrie 2013, faţă de prevederile de 299,09 milioane de lei, în primele 3 trimestre ale anului, încasările la bugetul judeţului Suceava au fost de 231,52 de milioane de lei. În ceea ce priveşte capitolul cheltuieli, la credite bugetare de 327,99 milioane de lei, în primele 9 luni ale lui 3013 au fost făcute plăţi de 207,77 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar