full screen background image

Direcţia Antifraudă a recrutat 850 de persoane şi va fi funcţională în câteva zile

evaziune fiscala    Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a recrutat, într-o primă etapă, 850 de persoane şi va fi funcţională în câteva zile, a declarat, joi, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Octavian Deaconu.

“Ieri (miercuri, 6 nov – n. r.) am finalizat prima etapă a procesului de recrutare pentru DGAF, care va fi funcţională în câteva zile. Au fost recrutate 850 de persoane’, a spus reprezentantul ANAF, prezent la conferinţa ‘Cum ne organizăm când ANAF se reorganizează?”.

În primul trimestru din 2014, DGAF va demara un nou proces de recrutare pentru restul de posturi prevăzut în schema de personal a instituţiei.

Crearea DGAF este unul din elementele principale ale reorganizării ANAF care prevede redistribuirea a 2.500 de posturi – 2.000 pentru DGAF, 100 pentru Direcţia marilor contribuabili şi 400 pentru Direcţia regională a finanţelor publice a Municipiului Bucureşti.

Noua structură a ANAF a intrat în vigoare la 1 august 2013 şi a prevăzut absorbţia autorităţii vamale şi crearea a opt direcţii regionale de finanţe publice. De asemenea, pe 30 octombrie 2013, a fost desfiinţată Garda Financiară.

Reorganizarea ANAF are în vedere creşterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor şi o alocare mai eficientă a resurselor la nivelul instituţiei.

Potrivit unui sondaj PwC în rândul clienţilor, 96% din contribuabili au auzit de reorganizarea ANAF, 40% o consideră absolut necesară, 48% apreciază că este nevoie de anumite ajustări, iar 12% apreciază că nu era necesară.

Sondajul arată că 12% dintre contribuabili cunosc doar câteva detalii sau nimic despre reorganizarea ANAF, 96% apreciază că prioritatea ANAF trebuie să fie combaterea evaziunii, 75% văd informatizarea ca primă prioritate, 25% – reducerea numărului de administraţii fiscale, 17% – reducerea de personal.

Circa 17% dintre contribuabili afirmă că inspecţiile fiscale durează între şase luni şi doi ani, iar 91% nu au detalii despre controlul marilor averi de către ANAF.

Compania de consultanţă PwC România a organizat, joi, o conferinţă de fiscalitate pe tema reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/. Cu acest prilej, PwC a prezentat şi rezultatele unui sondaj derulat în rândul clienţilor despre gradul de informare privind reorganizarea ANAF şi dorinţele contribuabililor în privinţa reformei şi reorganizării Agenţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar